Tuesday, November 27, 2012

Al-Fatihah.

Assalamualaikum...
selamat pagi! :))

My day starts with alhamdulillah...sebab masih dikasi kesempatan untuk bernafas lagi today...Al-Fatihah untuk kita semua yang bakal jadi jenazah one day... Pilu hati bila tau or dengar ada orang di sekeliling kita yang meninggal dunia...Last night, one of our orang kampung meninggal dunia...I just heard news about he sakit tenat and all...and 2 days later, berita dia meninggal dunia sudah...Subhanallah...Banyak pengajaran I get dari dengar cerita2 kematian nie...Pilu hati...Sedih rasanya juga bila fikir macamna la nanti kalau it happens to me...I mean, to my family members...Semua pun akan meninggal..Its just that,rasa kehilangan tu yang kadang2 payah mau overcome..."Needs to be strong"..Yes, senang mau taip atau cakap...and untuk buat tu, minta jak dengan Allah...semoga hati dan diri kita dibagi kekuatan untuk go through all those things...In syaa Allah. Memang semua pun akan sedih and etc tapi for me,itu lah yg sepatutnya jadi renungan and menyedarkan kita yg ajal mmg ndak akan kira masa. Even who knows I might be next...muda2 begini pun,kalau dah ajal,meninggal juga...

It seems like setiap hari...setiap hari aku terfikir yang alangkah bagusnya kalau aku cuma mampu ingat ALLAH and terus buat semua hanya untuk Allah...Alangkah bagusnya kalau godaan and hasutan syaitan tu dapat aku atasi so that benda2 yg menyusahkan hati tu xkan aku terfikir...How I wish that aku dapat jumpa Allah earlier ...so that there will be no more keresahan dalam hati... setiap kali terfikir that way, something reminds me that Allah cipta kita dengan sebab...and Allah ambil nyawa kita bila memang sudah tiba masanya...Every single things that happened and still happening to us, semua tu ada hikmahnya and Allah knows what's best for us... Hanya doa and minta dari Allah supaya semuanya dipermudahkan and so that I am strong untuk face the days yang bakal aku tempuh nanti...

I am not perfect...and memang ndak semua ciptaan Allah,dijadikanNya sempurna...I am thankful though...to get the chance untuk sentiasa ingat dengan Allah and really hope that it will berkekalan sehingga hembusan nafas terakhir...In syaa Allah. Doakan saja untuk aku and untuk diri kita sendiri...

Till then,xoxo
Assalamualaikum. 

Sunday, November 25, 2012

Assalamualaikum...
Sebelum mengundur diri lagi....Mata blum mengantuk...and benda nie just untuk peringatan buatku bila baca balik post nie nanti...


Sakit yang aku rasa sekarang nie...nie lah yang tolong aku jadi lebih kuat lepas nie...Semua sakit sebab terlalu jaga perasaan untuk orang yang aku sayang nie lah yang buat aku lali dengan apa2 lah nanti kejadian yang datang in future...The feeling bila kena treated macam nothing di depan org...Treated like apa2 lah...yang penting what i feel right now, perasaan ni sakit sampai buat aku fikir orang lain...fikir yang lbih baik sendiri ...kan?

Tlll then, xoxo.
Assalamualaikum.

I JUST NEED TO BE APPRECIATED.

Assalamualaikum...
hey...
It's 1.48 am sudah and im still awake...buat keja anti dulu...

The reason why I want to post this is because I feel reaaaaaaaally bad right now...
Its like Ive disturbed someone's life and u know...annoyed them juga kali...Seriously,frankly and semua ly...I FEEL BAD...

Tambah2 lagi Ive been treated like nothing...by the person who I care...kali...the person yang i think "Special" to me...namun..apa2 laaa...Seriously, i dont understand semua orang di sekeliling aku nie...I feel bad sebab ndak dapat gembirakan everybody and cant do anything for them...All i need is just to feel appreciated...itu jak. How i wish yang the person read this...Luahan hati kunun...something yang I dont dare to tell them depan2 sebab nanti kena cakap cengeng la apa laa...I have been trying to stay strong all this time..mengadu pun hanya dengan Allah...i have been praying and all...Maybe dengan post nie,MUNGKIN that person read this kan...who knows...Allah Maha Besar.Miracles do happen...In syaa Allah.

Maybe Im just too tired and exhausted dengan semua chores and benda2 di sekeliling aku kan...Im worried.. Abah yang sakit yang boleh dikatakan teruk juga...dengan kerja2 assignments and all...dengan kerja2semua lah...dengan mau menjaga hati dan perasaan orang di sekeliling lagi...Dugaan dari Allah mmg...I just need to be strong...stay strong..."Tolong kuatkan dan tabahkan lagi hati dan diri hambaMu ini Ya Allah...tolong..."

Till then,xoxo
Assalamualaikum.

Thursday, November 22, 2012

Thoughts for today!

Assalamualaikum...

Hey! morning! pagi! sobahul khoir! hee...
Alhamdulillah masih diberi kesempatan bernafas lagi today and yaaa...penat.

I've spent the last few months serving my family which actually great cuz I get to "get busy" with em and makes them happy...Penat sangat and I even lose weight..*hehe* few kilos turun and alhamdulillah and I will teruskan...I've decided to trunkan my body weight and really hope it'll work...ndak mau jadi macm NUNUNG...I DONT WANT TO BE LIKE HER...hhu. sadis juga lah bila kena ckap mcm nunung but I take it as a motivation untuk lose weight lagi...*winkwink*
So yaa..penat ka apa kaa, Its like sacrificing things to make them happy...berkorban untuk dorang ...and untuk mendapat rahmat dari Allah,is that Ok?

I've been thinking, selama ni,apa yg kita buat kan semuanya untuk Allah and dari Allah himself jugaa...Jadi bila ada that kind of pendirian atau pegangan, then we have our jalan hidup...rancang mmg perlu and seterusnya just let Allah decide ...sama ada Allah izinkan it happens or vice versa....

Family relations, friendship, and other great things happened to me and still happening to me, seriously semuanya indah walaupun ada kepahitan behind all that...but foe me, all the kepahitan I get, semua tu hanya sebagai ujian or dugaan dari Allah sbb untuk menyedarkan aq yg Allah tu Maha Besar  and utk buat aq selalu ingat,rindu and most of all hanya cinta pada Allah SWT...

 Maybe kalau post begini ada yg ketawa ka apa ka,but seriuosly, aq xkan pernah malu lagi mau post this way...what i meant is, selama nie,klau ada jak among us yg berubah,some might mengolok and mentertawakan the perubahan yg kita ada...mcm "ui,alim sudah dia", "ui alimnyaa anak panan ni"...and etc...semua tu used to bothered me but not anymore...hee...Jadi,apa orang mau cakap,biar jak...All i know, I want yg lain pun sedar tentang semua ne...what i mean is, sedar tentang kebesaran Allah SWT and semuaanyaa yg berkaitan dgn pencipta yg mencipta kita nie...In shaa Allah one day.

Tuesday, November 20, 2012

20.11.2012

Assalamualaikum...
Sobahul khair! hey...awal bangun subuh tadi ...selalunya terlelap lagi but today I woke up,solat then terus terbangun and feels like posting things sini...so,hye!

"Jangan pernah sedetik lupakan Allah. Bila sedih, ingat Allah. Bila marah, ingat Allah. Bila gembira tetap ingat Allah.Ingat Allah selalu..."

A quote that will be my only pegangan...after reading tweets and wisdom words yg menenangkan, i felt motivated by it...tiba2 juga air mata mengalir sebab takut...takut akan Allah...melihat kebesaranNya...takut bila memikirkan yg selama ini sememangnya i was lalai and leka...Takut kalau xdapat terus memohon dan memnta keredhaanNya...Frankly, I cried everytime terfikr tentang how leka i was...and sekarang Im trying to perbaiki diri and dekatkan diri dgn Allah...

"Setiap dugaan Allah bagi untuk kita supaya kita ingat padaNya..." . 
Indeed...Semua ujian yg Allah bagi,semua ada hikmah di sebaliknya...Sebab Allah mahu kita sedar and juga sebab kita ni kena sayang...Alhamdulillah...I felt it. 

I need to do something..so yaa..
Till then, xoxo.

Friday, November 16, 2012

Allah Maha Besar.


Doa untuk Palestin.

 

Saya hendak mengajak kalian untuk berdoa. Marilah kita berusaha apa sahaja yang kita mampu untuk membantu saudara-saudara kita di Gaza khususnya, dan di Palestin amnya. Semua pelawat blog langit illahi, mari kita berdoa bersama. Berilah masa seminit dua untuk kita berdoa. Semoga ALLAH memakbulkan doa kita.

Segala puji bagi ALLAH yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang, Yang Maha Tinggi lagi Maha Perkasa, Yang Maha Menguasai Segala-galanya dan Tiada Tandingannya. Segala puji bagi ALLAH yang menguasai hidup dan mati kami, keluasan dan kesempitan kehidupan kami, kesenangan dan kesusahan hayat kami. Segala puji bagi ALLAH yang pada tanganMu terikat segala-galanya, yang pada kudratMu terkawal segala-galanya.
Selawat dan salam atas kekasihMu, Muhammad Rasulullah SAW, seluruh ahli keluarganya, para sahabatnya, serta semua mereka yang mengikuti mereka dari semasa ke semasa hinggalah pada hari yang KAU janjikan akan hancur segala-galanya.
Ya RABB, Ya JABBAR, Ya QAHHAR, Ya ‘AZIZ, KAU mendengar segala bicara kami, KAU melihat segala apa yang berlaku pada kami, KAU mengetahui segala-galanya, lebih dari apa yang kami ketahui. Hanya kepada KAU sahajalah kami tunduk menghinakan diri, hanya kepada KAU sahajalah kami sujud taat merendah diri, hanya kepada KAU sahaja yang kami adukan segala masalah kami,hanya kepada KAUsahaja segala pertolongan kami pinta, hanya kepada KAU sahaja tempat kami bergantung dalam segala hal dan perkara.
Maka bantulah kami, maka bantulah kami, maka bantulah kami.
Ya ALLAH, Ya ALLAH, Ya ALLAH,
Saudara-saudara kami di Gaza dan seluruh Palestin sedang menderita dihentam oleh kaum yang pernah mengkhianatiMu. Saudara-saudara kami di Gaza dan seluruh Palestin sedang teruk diserang oleh musuh-musuhMu yang hendak memadamkan deenMu. Saudara-saudara kami di Gaza dan seluruh Palestin sedang tersepit dan terhimpit atas tindakan kaum Yahudi yang ingin memusnahkan deenMu.
Sesungguhnya KAU ya ALLAH, lebih tahu apa yang berlaku terhadap saudara kami di Gaza khasnya, dan di seluruh Palestin amnya. Maka kepada KAU sahajalah yang kami mampu adukan hal kami dan hal mereka. Sesungguhnya Ya ALLAH, tangan dan kaki kami terikat dari membantu mereka. Hanya doa dan aduan kepadaMu sahaja yang mampu kami lakukan.
Ya ALLAH, KAU perkuatkanlah saf pejuang-pejuang yang mempertahankan deenMu di Gaza dan seluruh Palestin. Ya ALLAH, KAU bantulah hamba-hambaMu yang sedang bermatian mempertahankan deenMu di Gaza dan seluruh Palestin. Ya ALLAH, KAU bantulah hamba-hambaMu yang sedang dihimpit oleh musuh-musuh yang ingin memadamkan deenMu.
Ya ALLAH, KAUlah tuan kepada Masjidil Aqsa, KAUlah tuan kepada tanah suci Baitul Muqaddas, KAU jugalah tuan kepada nyawa-nyawa saudara kami yang sedang bermatian bertahan dan berjuang di Gaza dan seluruh Palestin. Maka dengan penuh hina, kami HAMBA, memohon kepada KAU, TUAN kepada segala-galanya untuk membantu segala benda yang menjadi milikMU. Bantulah hamba-hambaMu ya ALLAH, bantulah mereka, bantulah mereka.
Ya ALLAH, Ya Hayyu Ya Qayyum, Ya Zal Jalali Wal Ikram,
Satukanlah saf pejuang-pejuangmu di Gaza dan seluruh Palestin. Kuatkanlah kaki-kaki mereka. Bantulah mereka dengan tentera-tentera yang KAU pernah turunkan di medan Badar pada masa dahulu, hantarkanlah angin taufan membantu mereka seperti KAU hantarkan ketika perang Khandaq, bantulah mereka dengan tentera-tentera tak terlihat seperti KAU lakukan ketika perang Hunain, jagalah mereka ya ALLAH, sebagaimana KAU menjaga tentera-tentera muslimin ketika Perang Mu’tah. Pertahankanlah mereka ya ALLAH, sebagaimana KAU menjaga RasulMu di medan Uhud.
Ya ALLAH, Ya ALLAH, Ya ALLAH,
Tangan kami pendek tak tercapai ke sana, tanganMu jugalah yang berada di atas kekuatan kesatuan mereka. Bantulah mereka saudara-saudara kami di Gaza itu ya ALLAH. Bantulah mereka Ya ALLAH.
Ya ALLAH,
Sesungguhnya Yahudi dan segala kuncu-kuncunya, dengan segala manusia yang bersekongkol dengannya, telah melampau-lampau. Mereka telah membunuh ramai para nabi dan RasulMu, mereka juga menyakiti hati Rasulullah SAW kekasihMu. Hari ini mereka hendak memadamkan ummat Rasulullah SAW kekasihMu. Sesungguhnya mereka adalah kaum yang menderhaka kepadaMua tanpa henti. Telah KAU hantar ratusan utusan untuk mereka, tetapi tidak mereka ikuti. Hinggalah hari ini ya ALLAH, mereka telah menyakiti saudara-saudara kami, mereka hendak memadamkan deenMu ya ALLAH....
Sesungguhnya Ya ALLAH, KAU jugalah pemilik nyawa dan hati mereka, KAU jugalah pemilik kekuatan dan keperkasaan mereka. Pada tangan KAU lah terletak segala perancangan dan kemampuan mereka.
Kami memohon kepadaMu ya ALLAH, agar KAU tarik segala keperkasaan mereka dan berikan kepada mujahidin yang berjuang atas jalanMu, tariklah segala keberanian mereka, dan berikanlah kepada mujahidin yang berjuang atas jalanMu, tariklah segala kekuatan mereka, dan berikanlah kepada mujahidin yang sedang mempertahankan deenMu.
Ya ALLAH, KAU lah pemilik ketakutan dan kelemahan, KAU lah pemilik kehancuran dan kehinaan. Maka campakkanlah ketakutan atas hati-hati pejuang yahudi dan kuncu-kuncunya. Lemahkanlah segala kekuatan mereka. Hancurkanlah segala keperkasaan mereka. Hinakanlah segala kemuliaan mereka.
Ya ALLAH, hancurkanlah mereka dengan segala kekuatanMu. Ya ALLAH, hantarkanlah api dari langit yang pernah KAU turunkan atas kaum ‘Ad, hantarkanlah teriakan yang pernah KAU hantarkan pada kaum Thamud, hantarkanlah taufan yang pernah kau hantarkan pada Kaum Nuh, tenggelamkanlah mereka seperti mana kau tenggelamkan Firaun dan Haman. Ya ALLAH, gegarkanlah bumi mereka, bunuhlah semua tentera mereka sehingga tidak tertinggal seorang pun dari mereka.
ALLAH.. ALLAH.. ALLAH..
Kami ini lemah, mungkin kerna dosa kami maka saudara kami diuji sebegini rupa. Maka kami sujud menghina diri, kami meletakkan dahi kami ke tanah memohon kepadaMu RABBI, agar KAU maafkan dan ampunkan dosa-dosa kami. Ya ALLAH... KAMI hambaMu memohon ampun, KAMI hambaMu memohon maaf atas segala kesilapan dan kelalaian kami. Mungkin kerna kelalaian kami maka saudara kami diuji. YA ALLAH...
Ya ALLAH, KAU sahajalah yang sentiasa bersama-sama hamba-hambaMu. Kami memohon kepadaMu ya ALLAH, sentiasalah KAU berada di sisi pejuang-pejuang yang mempertahankan deenMu di Gaza dan Palestin. Ya ALLAH... kasihanilah mereka. Andai dosa kami besar sehingga KAU tidak memandang kami, maka KAU pandanglah darah-darah yang tersembur dari tubuh pejuang-pejuangMu di Gaza dan Palestin sana. YA ALLAH.. kasihanilah mereka. Ya ALLAH, kasihanilah mereka.
Ya ALLAH, bantulah mereka dan bantulah kami. Kuatkanlah saudara-saudara kami di Gaza dan Palestin itu dan kuatkanlah kami. YA ALLAH, musnahkanlah musuh-musuh mereka dan musuh-musuh kami. YA ALLAH, bantulah saudara-saudara kami dan bantulah diri kami.
YA ALLAH yang sentiasa mendengar doa, ya ALLAH yang lebih dekat dari urat nadi kami, ya ALLAH yang telah berjanji kepada kami,
“Berdoalah kepadaKu, nescaya akan AKU perkenankan”
Ya ALLAH yang telah berkata kepada kami,
“Kalau hambaKu bertanya kepadamu mengenai AKU, sesungguhnya AKU amat dekat...”
Maka kami menuntut janji-janji itu. Perkenankanlah doa-doa kami. Bantulah kami. Bantulah saudara-saudara kami. Sesungguhnya kami yang lemah ini hanya mempunyai kekuatanMu sebagai payung dari hujan kejahatan musuh-musuh kami dan musuh-musuhMu.
Ya RABB... YA RABB... YA RABB..
KAU Sahaja tempat kami mengadu atas kesusahan kami dan kelemahan kami
KAU makbulkanlah doa ini atas doa hamba-hambaMu yang soleh, KAU makbulkan doa ini atas amalan soleh yang telah kami lakukan secara sengaja atau tak sengaja. KAU makbulkanlah doa ini atas cinta dan kasihMu kepada Rasulullah SAW...
Ya ALLAH... Ya ALLAH... Ya ALLAH...
Selamatkanlah kami hamba-hambaMu ini dari tangan-tangan yahudi dan segala kuncu-kuncunya.
Sesungguhnya KAU sahajalah penjaga kami, kepada KAU sahajalah kami berharap, kepada KAU sahajalah kami bergantung harap.
Tinggikanlah ISLAM, tinggikanlah ISLAM, tinggikanlah ISLAM.
Segala puji kami rafa’kan kepadaMu Yang Paling Besar, Yang Paling Kuat, Yang Paling Perkasa, Yang Paling Agung. Selawat dan salam kami utuskan kepada Rasulullah SAW, seluruh ahli keluarganya, seluruh sahabatnya, dan semua mereka yang menuruti mereka hingga masa ke semasa hingga ke hari kiamat.
Amiiin...
Saudara sekalian...
Berdoalah...
Agar nanti bayi-bayi yang mati terbunuh, remaja-remaja yang tidak sempat dewasa, ibu yang kehilangan anak, isteri yang kehilangan suami, pejuang-pejuang yang syahid, tidak menjadi saksi atas kecuaian kita kepada mereka.
Mereka saudara kita. Bukankah ALLAH telah berfirman...
“ Sesungguhnya setiap mu’min itu bersaudara...”
Rasulullah SAW juga telag bersabda,
“ Mu’min dengan mu’min itu ibarat satu jasad, kalau sakit satu bahagian jasad itu, yang lain juga akan terasa”
Berdoalah bersama-sama...
Semoga ALLAH merahmati kita.

Wednesday, November 14, 2012

Tolong doakan kesihatan Abah.

Abah, tengah sakit right now. Sakit yg he had few years ago when i was 18 where he was admitted in SMC for a month and  spent a week in ICU...Im worried right now,thinking about the way he act as he acted strangely since a month ago...Batuknya started a month ago and berterusan sampai sekarang...Doctor did said that he was expected to alami "TB" but not confirmed yet and now masih menunggu result from hospital...We did force him to check lagi d pakar or whatsoever but he refused and Umi kena scolded by him as he refuse to go to the hospital,again. Sekarang tengah menunggu masa untuk inform abah's siblings so "that action can be taken"...Tolong doakan abahku supaya cepat sembuh yaaa...Doakan.

14.11.2012

Assalamualaikum...Sobahul Khair! Greetings!

I've went through all the posts that i have posted since the last few months and MashaAllah,it was unarranged,posted with such immature words, many typing errors which is not the big deal there but still, i think that it shows that I was still in the process of "change-ing" that time.

I realized that all words shows/reflects who we are...that's what abah told his kids not too long ago and still reminds us, "setiap perkataan atau ayat yg kita post d FB ka yg kita sebut atau cakap ka,semua tu menunjukkan diri kita dan siapa kita...". Indeed.So, i've decided to do something on it.

Hari ini, im spending my time at home doing chores and other things related to "house". Washing the dishes,do the laundries,clean the rooms and the house and etc. With the absence of my other siblings atul and wiyah, all chores seems hard to be done (achingg)... I just feel that I miss them...Miss to hari2 fight manja2 with them, miss to teriak2 calling their names utk suruh buat kerja and semua lah...I miss Omar more! He's my pengarang jantung kan...I just miss them...I miss umi's voice calling out her children's name out loud asking us to do things...this and that...Amin si anak dara? I dont really miss him...haha.

The reason why i want to blog pagi2 sambil buat kerja ni is because I was thinking that perubahan yg berlaku or any words that come out or posted by me,semua  tu ikhlas and IF u guys see any difference in me, doakan jak yg terbaik untukku. Im trying to improve myself to become a better Muslimah. To become hamba Allah yg sentiasa ingat akanNya. To become anak abah & umi yg solehah. To become kakak yg bertanggungjawab and menjadi contoh yg baik utk adik2. To become cucu yg solehah dan taat. To become a good friend and a good listener untuk teman2 and sahabat2 di dunia. To become hamba Allah yg dijadikan sebaik2 ciptaanNya.Insyaallah. All i need is support and doa dari semua selain dari doa yg aku minta dari Allah setiap waktu.


Till then,xoxo. Assalamualaikum.





Tuesday, November 13, 2012

13.11.2012

Assalamualaikum....
Bangun2 jak terus rasa mcam mau post something here...Subuh tadi terlalu awal untuk membuka laptop jadi waktu sekarang ni pun jadi lah...
Macam cuti Deepavali pula nie hari kan...seriously,sejak x study sudah nie,haribulan or hari2 penting or cuti2 peristiwa d Sabah or Malaysia nie x sudah ak perasan...

Hari ni bakal sibuk dengan banyak benda perlu dibuat...I need to mandi and straightaway bersiap utk balik Inanam to tolong nenek hajah.Then,I need to send something to Tuaran and visit my aunt there...Doakan perjalananku dan permudahkanlah segala urusanku hari ini Ya Allah... :))

One more thing...benda nie patutnya aq share semalam namun mata yg berat tidak mengizinkan...
From what i see, sampai sekarang,hampir semua guys yg aq kenal x kira kawan and even cousins2 jauh aq yg lelaki tu,semua aq tgok sedang mencari and suka sgt dengan cute girls yg cantik2 mcm pra2 nie bhaa..Subhanallah...mmg cantik pun bila muka putih berseri,tambah lagi susuk badan tu yg memamng pilihan ramai lelaki skrg...memang that's what they like to see..i mean,the guys...x kira lah kawan ka cousins ka..semua sama jak..klau bleh they want bakal isteri mcm Arabians kali jugaa...
At first i was jealous sebab tau la perasaan seorang wanita nie kan but bila difikirkan balik,and bila ingat yang semua benda didunia nie Allah cipta,semua indah2 and masing2 ada kelebihan masing2...NOBODY'S PERFECT di dunia nie kecuali Allah S.W.T. Setiap kekurangan dalam diri ada hikmahnya,and setiap kelebihan dalam diri juga ada tanggungjawab masing2 utk menjaganya....Ndak perlu mau iri hati dengan apa yg orang lain ada sebab Alhamdulillah aq bersyukur sudah dgn diri aq sekarang nie...

Seriously,aku perlu keberanian utk share sama family and friends aku yg lain diluar sana ttg kebesaran Allah yg ndak semua kita sedar. Cinta dan sayang untuk Allah lah yg penting sebab dari Dia lah semua benda atau kejadian di dunia nie berlaku...Dengan izin Allah lah aq masih boleh bernafas sampai hari nie and dengan izin Allah lah aq masih boleh menaip di sini...

For those who read this (which also shows that u concern about me atau just mau stalking2,hehe) mudah2an kita dapat sama2 fikir balik tentang apa yg patut and x patut kita buat sebagai seorang Muslim..bagi yg Muslim lah...bg yg non Muslim tu,we should percaya dgn kewujudan yg Maha besar  and percaya pada yg mencipta kita di muka bumi nie...
Mudah2an i will have time to post more and share things and thoughts with u guys,Insyallah.

Till then,xoxo. Assalamualaikum. 

Dekat dengan Allah...

April 10,2012...that was the last date i posted something here...

Now that i just realized that the only effective way to express my thoughts and feeling is through berdoa pada Allah and write something here...Mungkin x relevan utk post things here but i think that by writing or posting words here,it can make me sedikit lega sebab at least i can share things with friends and family yang ambil berat akan diri ini...

Banyak benda happened to me sepanjang beberapa bulan sejak April lalu sampai lah bulan November,bulan kedua terakhir utk tahun 2012 nie...Sepanjang tempoh itu lah perkara atau memories yang menggembirakan,sedih.pahit,manis,tawar and semuanya ada...
Teringin betul  mau share namun it needs a long time to complete it...

Semua kegembiraan and kepahitan yang happened to me sejak beberapa bulan lalu tu lah yang mengajarku untk lagi menghargai hidup dan lebih tumpu kepada pencipta segala yg ada di muka bumi ne,Allah.
Setiap dugaan dan masalah yg kita manusia sudah dan sedang hadapi di dunia nie,semuanya Allah berikan kepada kita dengan niat untuk mengajar and membimbing kita untuk lebih dekat denganNya selain menunjukkan ia sebagai tanda Allah sayang dengan kita hamba2Nya...

Kepahitan dan kegembiraan yang aq terima selama nie,baru aku sedar yang semua tu Allah bagi untuk aku harungi supaya aku dapat lebih dekat denganNya,supaya lebih mencintaiNya dan akan terus merinduiNya...Setiap hembusan nafas dari hari ke hari,Allah beri kesempatan itu untuk kita yang masih hidup sampai sekarang ni dan rasa syukur tu perlu ada selalu untuk Allah...Alhamdulillah....