Tuesday, November 13, 2012

13.11.2012

Assalamualaikum....
Bangun2 jak terus rasa mcam mau post something here...Subuh tadi terlalu awal untuk membuka laptop jadi waktu sekarang ni pun jadi lah...
Macam cuti Deepavali pula nie hari kan...seriously,sejak x study sudah nie,haribulan or hari2 penting or cuti2 peristiwa d Sabah or Malaysia nie x sudah ak perasan...

Hari ni bakal sibuk dengan banyak benda perlu dibuat...I need to mandi and straightaway bersiap utk balik Inanam to tolong nenek hajah.Then,I need to send something to Tuaran and visit my aunt there...Doakan perjalananku dan permudahkanlah segala urusanku hari ini Ya Allah... :))

One more thing...benda nie patutnya aq share semalam namun mata yg berat tidak mengizinkan...
From what i see, sampai sekarang,hampir semua guys yg aq kenal x kira kawan and even cousins2 jauh aq yg lelaki tu,semua aq tgok sedang mencari and suka sgt dengan cute girls yg cantik2 mcm pra2 nie bhaa..Subhanallah...mmg cantik pun bila muka putih berseri,tambah lagi susuk badan tu yg memamng pilihan ramai lelaki skrg...memang that's what they like to see..i mean,the guys...x kira lah kawan ka cousins ka..semua sama jak..klau bleh they want bakal isteri mcm Arabians kali jugaa...
At first i was jealous sebab tau la perasaan seorang wanita nie kan but bila difikirkan balik,and bila ingat yang semua benda didunia nie Allah cipta,semua indah2 and masing2 ada kelebihan masing2...NOBODY'S PERFECT di dunia nie kecuali Allah S.W.T. Setiap kekurangan dalam diri ada hikmahnya,and setiap kelebihan dalam diri juga ada tanggungjawab masing2 utk menjaganya....Ndak perlu mau iri hati dengan apa yg orang lain ada sebab Alhamdulillah aq bersyukur sudah dgn diri aq sekarang nie...

Seriously,aku perlu keberanian utk share sama family and friends aku yg lain diluar sana ttg kebesaran Allah yg ndak semua kita sedar. Cinta dan sayang untuk Allah lah yg penting sebab dari Dia lah semua benda atau kejadian di dunia nie berlaku...Dengan izin Allah lah aq masih boleh bernafas sampai hari nie and dengan izin Allah lah aq masih boleh menaip di sini...

For those who read this (which also shows that u concern about me atau just mau stalking2,hehe) mudah2an kita dapat sama2 fikir balik tentang apa yg patut and x patut kita buat sebagai seorang Muslim..bagi yg Muslim lah...bg yg non Muslim tu,we should percaya dgn kewujudan yg Maha besar  and percaya pada yg mencipta kita di muka bumi nie...
Mudah2an i will have time to post more and share things and thoughts with u guys,Insyallah.

Till then,xoxo. Assalamualaikum. 

No comments:

Post a Comment

Lots of Love, XOXO.