Thursday, November 22, 2012

Thoughts for today!

Assalamualaikum...

Hey! morning! pagi! sobahul khoir! hee...
Alhamdulillah masih diberi kesempatan bernafas lagi today and yaaa...penat.

I've spent the last few months serving my family which actually great cuz I get to "get busy" with em and makes them happy...Penat sangat and I even lose weight..*hehe* few kilos turun and alhamdulillah and I will teruskan...I've decided to trunkan my body weight and really hope it'll work...ndak mau jadi macm NUNUNG...I DONT WANT TO BE LIKE HER...hhu. sadis juga lah bila kena ckap mcm nunung but I take it as a motivation untuk lose weight lagi...*winkwink*
So yaa..penat ka apa kaa, Its like sacrificing things to make them happy...berkorban untuk dorang ...and untuk mendapat rahmat dari Allah,is that Ok?

I've been thinking, selama ni,apa yg kita buat kan semuanya untuk Allah and dari Allah himself jugaa...Jadi bila ada that kind of pendirian atau pegangan, then we have our jalan hidup...rancang mmg perlu and seterusnya just let Allah decide ...sama ada Allah izinkan it happens or vice versa....

Family relations, friendship, and other great things happened to me and still happening to me, seriously semuanya indah walaupun ada kepahitan behind all that...but foe me, all the kepahitan I get, semua tu hanya sebagai ujian or dugaan dari Allah sbb untuk menyedarkan aq yg Allah tu Maha Besar  and utk buat aq selalu ingat,rindu and most of all hanya cinta pada Allah SWT...

 Maybe kalau post begini ada yg ketawa ka apa ka,but seriuosly, aq xkan pernah malu lagi mau post this way...what i meant is, selama nie,klau ada jak among us yg berubah,some might mengolok and mentertawakan the perubahan yg kita ada...mcm "ui,alim sudah dia", "ui alimnyaa anak panan ni"...and etc...semua tu used to bothered me but not anymore...hee...Jadi,apa orang mau cakap,biar jak...All i know, I want yg lain pun sedar tentang semua ne...what i mean is, sedar tentang kebesaran Allah SWT and semuaanyaa yg berkaitan dgn pencipta yg mencipta kita nie...In shaa Allah one day.

No comments:

Post a Comment

Lots of Love, XOXO.